Preşedintele american Donald Trump consideră că ancheta cu privire la un eventual amestec rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016 ”dă o imagine foarte proastă” Statelor Unite, potrivit The New York Times (NYT), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu pentru cotidianul newyorkez, Trump a declarat că el crede că procurorul special Robert Mueller, care conduce această anchetă, va fi echitabil.

Această opinie contrastează cu atacuri recente ale unor reprezentanţi ai Partidului Republican la adresa lui Mueller, care au pus la îndoială credibilitatea acestuia şi au îndemnat la nominalizarea altui procuror special care să fie însărcinat să ancheteze cu privire la parţialitatea anti-Trump.

”Asta dă o imagine foarte proastă a ţării şi asta pune ţara într-o poziţie foarte proastă”, a declarat Trump în acest interviu publicat joi de New York Times, referindu-se la ancheta condusă de Mueller.

”Atunci, cu cât se va termina mai repede, cu atât mai bine pentru ţară”.

Preşedintele a adăugat că nu este îngrijorat de ancheta în curs, deoarece, a spus el, ”toată lumea ştie” că ”nu a existat vreo complicitate cu Rusia.

”N-a existat nicio complicitate. Însă eu cred că el va fi drept”, a declarat Trump, referindu-se la Mueller.

Preşedintele a repetat, tot potrivit NYT, faptul că acuzaţiile referitoare la un amestec rus au fost inventate de reprezentanţi ai Partidului Democrat şi că este vorba despre o ”şmecherie”, despre un ”pretext” cu scopul de a explica înfrângerea în alegerile prezidenţiale a candidatei democrate Hillary Clinton.

Trump s-a distanţat, pe de altă parte, de Paul Manafort, care a fost o perioadă de timp directorul său de campanie.

Manafort a fost inculpat în octombrie de către Mueller.

Douăsprezece capete de acuzare au fost reţinute împotriva acestuia, însă actul de acuzare nu sugerează vreo complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi autorităţile ruse.

”El a muncit pentru mine - timp de cât? trei luni şi jumătate?”, a declarat Trump pentru cotidian, menţionând totodată relaţiile lui Manafort cu alţi republicani, inclusiv cu senatorul John McCain şi Ronald Reagan, preşedintele Statelor Unite din 1981 în 1989.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.