Imagini filmate la o manifestaţie în memoria lui George Floyd la New York surprind o maşină de poliţie care intră în mulţime, o scenă care a avut loc în cartierul Brooklyn, la intersecţia Flatbush Avenue cu St. Mark’s Street.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scena a fost surprinsă în două înregistrări video, sâmbătă, din două unghiuri diferite.

Imaginile surprind un prim vehicul de poliţie care pare blocat în mijlocul drumului, huiduit şi în care se arunca cu obiecte.

Poliţiştii de la bord încearcă să îi determine pe manifestanţi să se dea înapoi.

Câteva momente mai târziu, o a doua maşină de poliţie soseşte la faţa locului şi se opreşte în dreapta primeia, după care accelerează, cu sirena urlând, către mulţime.

ANCHETĂ

Scena a provocat numeroase reacţii, inclusiv în rândul politicienilor.

”Ei ar fi putut să-i omoare. Nu ştim câţi au fost răniţi. Nimeni nu trebuie să intre cu SUV-ul în mulţime”, a deplâns ulterior o aleasă democrată în Camera Reprezentanţilor, Alexandria Occasio-Cortez.

Primarul New Yorkului a luat la rândul său cuvântul, pentru a-i apăra pe poliţişti.

”Eu nu-i vor învinovăţi pe poliţiştii care încercau să facă faţă unei situaţii absolut imposibile”, a declarat Bill de Blasio.

”În primul rând oameni care veneau către această maşină de poliţie sunt cei care au făcut o alegere proastă şi care au creat o situaţie de nesusţinut. Aş fi preferat ca ofiţerii să găsească altă abordare, însă să începem cu începutul. Manifestanţii din această înregistrare video au acţionat prost înconjurând maşina poliţiei. Punct”, a declarat el.

O anchetă cu privire la acest incident este în curs, potrivit CNN.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.