Poliţia daneză ancheta miercuri în urma unei importante explozii care a zguduit sediul administraţiei fiscale la Copenhaga, soldată cu un rănit şi importante pagube materiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia - care ar putea fi de origine criminală, potrivit autorităţilor locale - a avut loc marţi, ”către ora (locală) 22.00 (23.00, ora României), în cartierul înstărit Østerbro, în nordul capitalei daneze.

”Cineva a făcut-o în mod voit”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, inspectorul-şef Jorgen Bergen Skov de la Poliţia din Copenhaga.

Însă este prea devreme pentru a se stabili cauza şi motivul acestei explozii, apreciază el.

Anchetatori şi câini special antrenaţi au efectuat miercuri cercetări la faţa locului.

Faţada clădirii a fost sfârtecată, iar numeroase ferestre au fost parte.

Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, însă au scăpat nevătămate, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

O persoană - care se afla în afara clădirii - a fost atinsă de schije, au precizat autortităţile, fără să ofere alte informaţii.

Premierul danez Mette Frederiksen a evocat, în presă, un ”act deliberat”, dar a apreciat că este prea devreme să se vorbească despre un ”atentat terorist”.

”Noi vorbim despre o faptă penală şi despre o explozie foarte violentă. Este un miracol că persoana nu a fost rănită grav”, a declarat ea.

Ministrul Fiscalităţii Morten Bodskov a declarat pentru agenţia de presă Ritzau că  este ”destul de evident că faţada a fost distrusă” în mod deliberat, o faptă ”întru totul inacceptabilă” în opinia sa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.