O infirmieră este vizată într-o anchetă a poliţiei, în Germnia, după ce a administrat o soluţie salină unui număr de şase persoane, pentru a ascunde faptul că a spart un flacon de vaccin împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au cerut unui număr de 200 de persoane vaccinate la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane la Frise (nord), miercuri, să se prezinte de urgenţă pentru a fi testate în vederea stabilirii faptului dacă au anticorpi, cu scopul de a găsi cele şase persoane care nu au fost vaccinate.

Poliţia din Wilhelmshaven/Friesland a anunţat într-un comunicat că a deschis o anchetă cu privire la eventuale daune corporale cauzate de infirmieră, însă a subliniat că soluţia salină nu prezintă vreun risc la adresa sănătăţii.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este diluat cu o soluţie salină înainte de administrare.

Infirmiera însărcinată cu pregătirea injecţiilor a spart accidental un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech.

Ea a mărturisit ulterior că a folosit în locul vaccinului o soluţie salină.

Alerta a fost dată sâmbătă.

”Femeia a declarat că motivul faptei sale a fost evitarea informării spargerii fiolei”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Autorităţăile locale au pus la dispoziţie un număr de telefon, pentru ca persoanele vaccinate în ziua incidentului să se exprime.

În Franţa, 140 de persoane, care au venit să se vacineze marţi într-un centru de vaccinare în nord-estul ţării, au fost vaccinate din greşeală cu ser fiziologic - o soluţie salină -, în loc să fie vaccinate cu vaccinul împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.