Un viitor centru de primire şi orientare (CAO) de la Loubeyrat, în Puy-de-Dôme (centru), a fost avariat uşor în urma unui incendiu provocat în noaptea de duminică spre luni, au anunţat prefectura şi pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flăcările au izbucnit către miezul nopţii, la nivelul holului de la intrarea în clădire, la acel moment goală, dar nu s-a propagat mulţumită intervenţiei pompierilor, a anunţat prefectura într-un comunicat.

O anchetă a fost deschisă, iar anchetatori din cadrul brigăzii de cercetare au prelevat probe în vederea identificării autorilor acestei tentative de incendiere.

"Statul condamnă ferm acest act care, în afară că este criminal şi periculos, încalcă valorile republicane ale Franţei, în care oferirea azilului unor persoane care fug din calea războaielor şi persecuţiilor este o datorie de la care nu ne vom sustrage", subliniază prefectura.

În Puy-de-Dôme, trei centre de primire şi orientare sunt mobilizate pentru a găzdui migranţi din "Jungla" de la Calais. După cele de la Clermont-Ferrand şi din comuna vecină Pessat-Villeneuve, CAO de la Loubeyrat urma să fie mobilizat, "într-o a doua fază" pentru a primi migranţi.

Evacuarea totală a "Junglei" de la Calais a început, paşnic, într-un ritm susţinut, luni.

Aproximativ 15 autobuze au pornit până la prânz către 451 de CAO din întreaga ţară.

Desfiinţarea celei mai mari tabere improvizate din Franţa, în care trăiau până la 8.000 de persoane potrivit unor surse, urmează să se desfăşoare timp de mai multe zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.