Poliţia a deschis o anchetă în California după ce un bărbat şi-a pus o cagulă Ku Klux Klan (KKK) - o organizaţie rasistă extrem de violentă - ca mască de protecţie împotriva noului coronavirus în timp ce făcea cumpărături într-un supermarket, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt şocat, pentru că este trist atunci când cineva poartă un simbol al urii, indiferent care este ideea din spatele acestui gest”, a denunţat la postul local de televiziune John Minto, primarul orăşelului Santee, situat în apropiere de San Diego, unde a avut loc această faptă în weekend.

Imagini cu bărbatul care poartă cagula albă ascuţită tradiţională a KKK care îşi împinge căruciorul prin supermarket au provocat o emoţie puternică.

Şeriful din San Diego  a anunţat deschiderea unei anchete.

Angajaţii magazinului i-au cerut clientului să-şi scoată cagula, lucru pe care acesta l-a făcut atunci când a ajuns la casă.

Însă poliţia nu a fost chemată la faţa locului în timpul incidentului, au anunţat serviciile şerifului.

Un client prezent în magazin, Tiam Tellez, care a postat pe Facebook forografii cu bărbatul cu cagulă a catalogat scena drept ”sfâşietoare”.

Comitatul San Diego a dispus săptămâna trecută prin decret ca toţi locuitorii să poarte o mască de protecţie în locurile publice, în luăta împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.