Analiza cutiilor negre ale avionului de tip Airbus aparţinând companiei Pakistan International Airlines (PIA) care s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână într-un cartier rezidenţiale din Karachi urmează să înceapă marţi în Franţa, au anunţat sâmbătă anchetatorii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul Airbus A320 - la bordul căruia se aflau 99 de persoane şi dintre care 97 au murit - efectua o legătură internă de la Lahore la Karachi.

Aeronava s-a prăbuşit în timpul aterizării, iar cauzele accidentului sunt necunoscute.

”Misiunea la locul prăbuşirii este pe punctul de a se încheia”, a anunţat pe Twitter Biroul francez de Anchete şi Analize pentru Securitatea Aviaţiei Civile (BEA).

Anchetatori francezi şi pakistanezi sunt aşteptaţi în Franţa, unde analiza înregistratorului de date de zbor (FDR) şi a celui a conversaţiilor din cockpit (CVR) urmează să înceapă la 2 iunie, a precizat BEA.

Potrivit reglementărilor internaţionale, BEA participă la anchetă pentru că aeronava - care a fost pusă în serviciu în urmă cu 15 ani - a fost concepută în Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.