Autorităţile germane cunoşteau 14 identităţi folosite de către Anis Amri, presupusul autor al atentatului de la Berlin, soldat cu 12 morţi, potrivit unui oficial din cadrul poliţiei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anchetatorilor, acest tunisian în vârstă de 24 de ani a intrat cu un camion în mulţime, într-o piaţă de Crăciun, pe 19 decembrie. El a fost ucis de poliţia italiană pe 23 decembrie, la periferia oraşului Milano.

Amri a venit în Germania la mijlocul lui 2015.

Numele său a fost introdus, ulterior, pe o listă cu potenţiali extremişti islamişti violenţi.

Separat, Amri a fost anchetat pentru că a primit, simultan, ajutoare sub două identităţi.

Directorul Poliţiei Criminale din landul Renania de Nord-Westfalia Dieter Schuermann le-a spus joi parlamentarilor de la nivel regional că autorităţile nu pot găsi probe cu privire la plănuirea atacului care să reziste în instanţă, potrivit DPA.

Autorităţile ”au epuizat toate puterile legale, până la limită, pentru a evita potenţiale pericole”, le-a mai spus Schuermann parlamentarilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.