Statele Unite nu au nicio legitimitate să comenteze afacerile intercoreene, a denunţat joi Ministerul nord-coreean de Externe, care îndeamnă administraţia lui Donald Trump să păstreze tăcerea dacă vrea ca alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie să se desfăşoare fără probleme, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această declaraţie, difuzată de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, intervine după ce Departamentul de Stat american şi-a exprimat dezamăgirea faţă de întreruperea, marţi, de către Phenian a legăturolor sale directe cu Coreea de Sud.

Phenianul a întrerupt, după mai multe zile de ameninţări, legăturile directe cu Seulul, cu scopul de a denunţa o lipsă de acţiune sud-coreeană faţă de trimiterea unor manifeste de către transfugi nord-coreeni către Nord.

Coreea de Sud a anunţat miercuri că urmează să angajeze proceduri judiciare împotriva a două organizaţii care efectuează astfel de operaţiuni.

”Dacă Statele Unite îşi bagă nasul în afacerile altora, făcând comentarii imprudente, în loc să se ocupe de afacerile lor, într-un moment în care situaţia se află în cea mai gravă dezordine observată vreodată, atunci ele se pot aştepta la o lovitură de baston înapoi” , a ameninţat însărcinatul cu Afaceri Americane la minister, Kwon Jong Gun.

Statele Unite ”să-şi ţină limba”, îndeamnă el.

”Ar fi bine nu doar pentru interesele americane, ci şi pentru buna desfăşurare liniştită a alegerilor prezidenţiale viitoare”, avertizează Kwon Jong Gun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.