Un americano-israelian cu domiciliul în Tel Aviv, Robby Berman, a anunţat săptămâna aceasta la postul american Fox News că oferă suma de un milion de shekeli (250.000 de dolari) oricui ajută la eliberarea unui ostatic, în contextul unei îngrijorări tot mai mari cu privire la soarta unor zeci de ostatici răpiţi din Fâşia Gaza şi înaintea ultimatumului Israelului de evacuarea a jumătate din populaţia Fâşiei Gaza în vederea unei ofensive terestre, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poate că asta nu va schimba nimic, poate că nimeni nu va da informaţii, dar dacă există 1% şanse ca asta să salveze viaţa cuiva, credeţi-mă că asta mă va face fericit”, declară el postului francez.

Robby Berman recunoaşte că nu este milionar, dar spune că are mai multe contacte care l-au ajutat să strângă această sumă importantă.

Pentru a-şi maximiza şansele de succes, el a crat o adresă de e-mail care poate fi accesată de oricine - onemillionshekels@gmail.com -, dar şi o campanie difuzată în arabă pe reţele de socializare.

”Nu cred că cineva îmi va trimite un e-mail cu o adresă spunându-mi că «acolo sunt ascunşi ostaticii»”, declară el.

El spune însă care crede el că este scenariul ideal.

”Îmi spun mai degrabă că, în haosul bombardamentelor israeliene în (Fâşia) Gaza, cineva va vedea un ostatic scăpând, fugind, şi-i va propune să se ducă la el acasă, să-l găzduiască. Apoi, când va sosi armata israliană, persoana care a ajutat ostatici va agita un steag alb şi le va spune militarilor «avem un ostatic israelian cu noi»”, declară el BFMTV.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat joi, într-o alocuţiune televizată, să ”facă totul” pentru a salva ostaticii francezi, ale căror familii l-au ”implorat” să intervină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.