O americancă, Tara Reade, în vârstă de 59 de ani, care l-a acuzat în campania electorală din 2020 pe Joe Biden de o agresiune sexuală în anii '90, i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin cetăţenia rusă, într-un interviu acordat site-ului rus de propagandă Sputnik, la Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tara Reade a apărut marţi într-un interviu filmat de Sputnik, alături de deputata rusă Maria Butina, încarcerată o vreme în Statele Unite, după ce a încerrcat să se infiltreze în mediul politic american.

Ea anunţă că a sosit la Moscova ca simplă turistă, dar că s-a simţit ”în siguranţă pentru prima oară după mult timp”.

Tara Reade declară că a decis să rămână în Rusia de tot, după ce un ales republican i-a spus că se afla în pericol.

”Vreau să-i cer naţionalitatea rusă” preşedintelui rus Vladimir Putin, anunţă ea şi promite să fie ”o bună cetăţeană” rusă.

La începutul lui 2020, ea la- acuzat pe Joe Biden, la acea vreme candidat în alegerile prezidenţiale americane, de faptul că a agresat-o sexual pe culoarele Congresului american, în 1993, pe când lucra pentru el.

Această acuzaţie, negată în mod categoric de către democrat, a fost jenantă în campania acestui împotriva preşedintelui în exerciţiu atunci, Donald Trump, la rândul său acuzat de numeroase femei de agresiune sexuală, hărţuire şi viol.

Însă, în declaraţiile lui Tara Reade, au apărut incorenţe.

Nicio urmă a plângerii cu privire la agresiunea sexuală, pe care spunea că a depus-o la Congres după fapte, nu a fost găsită.

Americanca, care se prezită drept o specialistă în geopolitică, a dat asigurări marţi că fost ameninţată cu moartea după ce şi-a făcut publice acuzţaiile în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.