Un locuitor din statul american Montana, John Howald, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de faptul că a tras focuri de armă în locuinţa unei lesbiene, cu scopul de a goni toţi locuitorii homosexuali din oraş, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Howald a fost găsit vinovat, în februarie, de către un mare juriu federal, de o infracţiune motivată de ură şi de infracţiuni legate de arme de foc, după un proces de patru zile.

”Howald a acţionat cu scopul de a debarasa oraşul de toţi locuitorii săi LGBTQ+, omorându-i”, a anunţat miercuri adjuncta însărcinată cu drepturi civile a secretarului Justiţiei, Kristen Clarke.

”El a tras focuri de armă la domiciliul unei rezidente lesbiene, ratând să o omoare, cu speranţa de a inspira atacuri similare în întreaga ţară”, denunţă ea într-un comunicat.

John Howald, care era înarmat cu două puşti de asalt şi alte arme de foc, înt-o criză de furie, în martie 2020, a căutat, după aceea, alţi membri ai comunităţii lesbienelor, queer şi gay, la Basin, o localitate mică din Montana (nord-vest), potrivit Departamentului Justiţiei.

”Numai acte eroice ale locuitorilor şi forţelor de ordine, şi mult noroc, au împiedicat un atac armat ţintit”, a declarat procurorul Jesse Laslovich.

Judecătorul Brian Morris l-a condamnat marţi la 18 ani de închisoare şi cinci ani de libertate sub supraveghere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.