Ameninţările lui Vladimir Putin la adresa statelor membre NATO sunt ”inacceptabile” şi nu contribuie la scăderea tensiunilor, a apreciat Alianţa Nord-Atlantică vineri, la o zi după ce preşedintele rus a anunţat dezvoltarea unor noi arme nucleare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin, care a denunţat în mai multe rânduri o expansiune a NATO către Europa de Est, o regiune pe care o consideră în sfera sa influenţă, a declarat joi, într-un discurs militarist pe care l-a susţinut în faţa membrilor parlamentului, că un atac asupra aliaţilor Moscovei va fi considerat un atac asupra Rusiei şi va antrena o ripostă imediată.

”Declaraţiile Rusiei care ameninţă cu atacuri aliaţii sunt inacceptabile şi inoportune”, a declarat la bruxelles o purtătoare de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

”Noi nu vrem nici un nou Război Rece şi nici o nouă cursă a înarmărilor”, a adăugat ea.

”Toţi aliaţii susţin acordurile de dezarmare, care creează o atmosferă de încredere pentru binele tuturor”.

Unul dintre punctele tensiunilor cu Moscova este scutul antirachetă al NATO - în Spania, Polonia şi România - care, potrivit Alianţei Nord-Atlantice are oniectivul să contracareze eventuale rachete iraniene sau nord-coreene.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.