Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a clarificat, luni, afirmaţiile recente cu privire la posibilitatea renunţării de aderare la NATO, spunând că fosta republică sovietică nu are de gând să renunţe la planurile de a se alătura Alianţei nord-atlantice, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă Ucraina se răzgândeşte în privinţa ambiţiei de a se alătura NATO, ambasadorul Vadim Pristaiko a declarat pentru BBC: „Nu, asta nu, şi sunt bucuros că pot să clarific situaţia”. 

Pristaiko a spus la BBC că afirmaţiile anterioare sunt rezultatul unei neînţelegere. 

„Nu facem parte din NATO acum şi pentru a evita războiul suntem pregătiţi pentru multe concesii şi asta facem în dialogul cu ruşii”, a spus Pristaiko. „Nu are nimic de-a face cu NATO, fapt care este înscris în Constituţie”. 

„Nu reprezintă o amânare a ambiţiilor noastre de a fi în NATO, este vorba de faptul că acum nu facem parte din familie, aşa încât trebuie să căutăm altceva, cum ar fi acorduri bilaterale cu Marea Britanie, cu Statele Unite”, a precizat el. „În principal, căutăm şi alte aranjamente care să ne permită să supravieţuim în situaţia de acum”. 

Întrebat din nou dacă Ucraina renunţă la planurile de a intra în NATO, el a spus: „Nu”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.