Guvernul spaniol l-a convocat joi pe ambasadorul rus în Spania, Iuri Klimenko, în urma unor ”atacuri” ale Ambasadei Rusiei împotriva Executivului spaniol pe reţele de socializare, anunţă vineri Ministerul spaniol de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această convocare avea ca scop ”să protesteze faţă de atacuri împotriva Guvernului pe reţele de socializare”, declară AFP un purtător de cuvânt al ministerului, care precizează că autorităţile spaniole au ”respins energic” aceste ”atacuri” în această convocare.

Guvernul spaniol viza în special ”un tweet al Ambasadei ruse (care-l) crtica pe ministrul (spaniol) al Apărării” Margarita Robles, precizează purtătorul de cuvânt.

Guvernul a cerut retragerea acestui tweet - publicat miercuri -, iar ambasada a acceptat să o facă, a anunţat el.

Acest tweet - şters de pe contul Ambasadei Rusiei, dar pe care AFP scrie că l-a recuperat - cita o declaraţie a lui Margarita Robles, în care ea dădea asigurări că ”nico armată din nico ţară NATO, iar Spania este una dintre ele, nu va participa la Războiul din Ucraina”.

Ea a făcut această declaraţie la 12 aprilie, într-o conferinţă de presă comună, la Madrid, cu omologul său ucrainean Oleksii Reznikov.

În acest tweet, această declaraţie era însoţită de o înregistrare video pe care AFP scrie că nu a fost în măsură să-l recupereze.

Potrivit presei spaniole, în înregistrare apar persoane în ţinută militară, pe un presupus câmp de luptă, care se exprimă în spaniolă, cu scopul de a insinua că în Ucraina ar putea fi prezenţi militari spanioli.

Margarita Robles a reiterat vineri, într-o conferinţă de presă comună cu omologii săi francez şi german, că în Ucraina nu există ”nicio armată din nicio ţară NATO, niciun militar spaniol din cadrul Forţelor armate spaniole sau din forţele militare ale vreunei ţări NATO”.

”Ştim toţi că o ţată ca Rusia, care masacrează în acest moment poporul Ucrainei, foloseşte toate metodele, inclusiv cea a dezinformării, o dezinformare clară menită să încerce să submineze prietenia ţărilor care fac parte din Uniunea Europeană şi NATO”, a acuzat ministrul spaniol al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.