Ambasadorul Olandei la Ankara a fost convocat marţi de către Ministerul turc de Externe, după ce un activist islamofob a profanat un exemplar al Coranului la Haga, anunţă diplomaţia turcă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul nostru şi-a exprimat cu putere condamnarea şi protestul faţă de acest act odios şi josnic şi a cerut ca Olanda să nu autorizeze astfel de acte de provocare”, subliniază ministerul turc.

Un reprezentant olandez al mişcării islamofobe Pegida a fost filmat duminică, singur, în timp ce rupea, în apropierea sediului camerei inferioare a Parlamentului olandez, pagini dintr-un exemplar al Coranului, după care l-a călcat în picioare.

Potrivit televiziunii publice olandeze NOS, poliţia l-a împiedicat să ardă cartea sfântă a musulmanilor.

Sâmbătă, alt extremist împotriva islamului a ars un exemplar al Coranului la o manifestaţie - autorizată de către poliţie -, în apropierea sediului Ambasadei Turciei la Stockholm, un gest care a declanşat proteste puternice ale Ankarei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni că Suedia - un stat candidat la aderarea la NATO - nu mai poate conta pe ”susţinerea” Turciei, în urma acestui incident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.