Ambasadorul Franţei la Naţiunile Unite a făcut apel la un "armistiţiu umanitar" în Gaza, potrivit BBC. De Rivière a mai spus că Franţa va găzdui joi o conferinţă umanitară la Paris, în încercarea de a obţine ajutor suplimentar pentru Gaza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate, ambasadorul Nicolas De Rivière a declarat că un astfel de armistiţiu ar trebui să fie durabil şi să conducă la o încetare a focului.

Această poziţie pare să difere de cea a altor aliaţi occidentali, precum SUA şi Marea Britanie, care spun că o încetare a focului ar fi doar în beneficiul Hamas.

Anterior, luni, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Securităţii Naţionale a SUA, a declarat că SUA nu consideră că o încetare generală a focului este "adecvată în acest moment".

De Rivière a mai spus că Franţa va găzdui joi o conferinţă umanitară la Paris, în încercarea de a obţine ajutor suplimentar pentru Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.