Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a transmis, vineri, îngrijorarea cu privire la declaraţiile adjunctul comandantului Forţelor Districtului Militar Central al Rusiei, Rustam Minnekaev, potrivit cărora unul dintre scopurile invaziei în Ucraina ar fi crearea unui coridor către regiunea transnistreană. Ministerul l-a convocat pe ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, transmite deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAEIE a transmis, vineri, că luat act de declaraţiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse şi l-a convocat ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Oleg Vasneţov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă faţă de afirmaţiile făcute de oficialul rus. 

”MAEIE califică aceste declaraţii drept nefondate şi în contradicţie cu poziţia Federaţiei Ruse de susţinere a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internaţional”, transmite ministerul din Republica Moldova.   

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituţiei sale, este un stat neutru şi exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toţi actorii internaţionali, inclusiv de către Federaţia Rusă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.