Ambasadorul român în SUA Andrei Muraru a afirmat că România are nevoie de o prezenţă permanentă a militarilor americani, argumentând că ţara are o ”istorie îndelungată şi traumatizantă” în ceea ce priveşte agresiunea rusă, conform Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce avem nevoie este o prezenţă permanentă a militarilor americani”, a declarat Muraru într-un interviu citat de Washington Post, el subliniind totodată că flancul sud-estic al NATO trebuie întărit.

”Aceasta este ceea ce ne trebuie - o prezenţă permanentă - pentru că, aşa cum am văzut în ultimii şapte ani, Rusia nu este un prieten”, a declarat el, conform Washington Post, care invocă declaraţiile sale, într-un material pe tema pregătirilor Occidentului pentru întărirea sistemului de apărare al estului în cazul unei invazii ruseşti în Ucraina.

”Este foarte, foarte clar. România este o ţară cu o istorie îndelungată şi traumatizantă în ceea ce priveşte agresiunea rusă”, mai afirmă diplomatul.

Washington Post mai notează că Româia, care s-a alăturat NATO în 2004, se simte în mod special expusă şi insistă pentru forţe suplimentare americane pe teritoriul său. 

Dintre toate statele NATO, România are cea mai mare frontieră terestră cu Ucraina şi are şi zona de coastă a Mării Negre, care este greu de apărat, mai arată Washington Post, făcând referire şi la faptul că în România se află şi sistemul de apărare antirachetă, care o face să fie o ţintă a furiei Moscovei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.