Ambasadoarea Statelor Unite de pe lângă Naţiunile Unite; Nikki Haley, l-a acuzat luni noaptea pe liderul nord-coreean că deja ”cerşeşte pentru un război” după al şaselea şi cel mai puternic test nuclear întreprins de către regimul de la Phenian, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Războiul nu este niciodată ceva ce Statele Unite doreşte. Nu-l vrem acum, dar răbdarea ţării noastre este limitată”, a declarat ambasadoarea SUA.

De asemenea, diplomaţia americană va prezenta în scurt timp o nouă rezoluţie, care va conţine sancţiuni mai dure împotriva regimului nord-coreean. După ultimul test nuclear, preşedintele Trump a ameninţat că se gândeşte la impunerea unui embargo internaţional împotriva tuturor ţărilor care au schimburi comerciale cu Coreea de Nord.

Nikki Haley a argumentat că cele mai dure sancţiuni vor permite rezolvarea problemei şi a tensiunilor nord-coreene prin diplomaţie.

China a cerut în schimb o reîntoarcere la masa negocierilor, iar preşedinta elveţiană a promis că ţara sa ar putea să acţioneze drept mediator şi să găzduiască întâlniri la nivel ministerial între Washington şi Phenian.

Între timp, armata sud-coreeană a dus la capăt cinci exerciţii navale cu muniţie reală, avertizând că ”vom lovi ănapoi şi-i vom îngropa în mare” dacă un ataca va porni din Coreea de Nord.

Mai multe rapoarte sugerează că regimul nord-coreean se pregăteşte pentru lansarea unei rachete balistice, la doar câteva zile după efectuarea celui mai puternic test nuclear prin detonarea unei bombe cu hidrogen de trei ori mai mare decât cea care a distrus Hiroshima. 

Autorităţile japoneze se pregătesc, în eventualitatea izbucnirii unui război, pentru evacuarea celor aproximativ 60.000 de cetăţeni care locuiesc în prezent în Coreea de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.