Ambasada SUA de la Minsk i-a îndemnat luni pe cetăţenii americani să nu călătorească în Belarus şi le-a cerut celor care se află acum în ţară să plece imediat, ca urmare a închiderii a două din cele şase puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Lituania, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ambasada a enumerat, de asemenea, printre motivele pentru a nu călători în Belarus "facilitarea atacului neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, acumularea de forţe militare ruseşti în Belarus, aplicarea arbitrară a legilor locale, potenţialul de tulburări civile, riscul de detenţie şi capacitatea limitată a ambasadei de a ajuta cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Belarus". 
 
Ambasada a spus să se ia în considerare plecarea din Belarus prin "punctele de trecere a frontierei rămase cu Lituania şi Letonia sau cu avionul".
 
 "Cetăţenilor americani nu li se permite să intre în Polonia pe cale terestră din Belarus", a precizat ambasada.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.