Ambasada Rusiei la Washington se află în "contact strâns" cu Departamentul de Stat al SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia din această săptămână pentru a asigura securitatea misiunii diplomatice, a declarat luni ambasadorul Anatoli Antonov, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladimir Putin, care a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei în urmă cu doi ani, urmează să obţină un nou mandat de şase ani la scrutinul din 15-17 martie. Acest lucru i-ar permite să îl depăşească pe Iosif Stalin şi să devină cel mai longeviv lider al Rusiei de peste 200 de ani.

"În condiţiile unor provocări constante, ambasada lucrează cu calm. Ne ocupăm de problemele legate de organizarea viitoarelor alegeri într-o manieră profesionistă", a declarat ambasadorul Anatoli Antonov, citat de canalul Telegram al ambasadei. "Suntem în strânsă legătură cu serviciul secret al Departamentului de Stat. Ne aşteptăm ca americanii să îşi îndeplinească obligaţiile de a asigura securitatea misiunii diplomatice", a transmis ambasadorul.

Antonov nu a precizat la ce provocări se referea, spunând doar că "gradul de retorică rusofobă" al administraţiei preşedintelui Joe Biden "depăşeşte orice aşteptări".

Săptămâna trecută, Rusia o convocase pe ambasadoarea SUA la Moscova pentru a o avertiza că îi va expulza pe diplomaţii americani care consideră că se amestecă în afacerile interne ruse prin "acţiuni subversive şi răspândirea de informaţii" legate de alegeri.

La sfârşitul lunii februarie, Biden l-a numit pe Putin un "SOB nebun" (n.r. prescurtare de la  "son of a bitch" - ticălos, nenorocit), iar în timpul discursului său despre Starea Uniunii de săptămâna trecută, preşedintele american a spus, în remarci adresate lui Putin, că "nu se va pleca".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.