Salvatori au reuşit să evacueze marţi alţi trei băieţi din grota inundată, în Thailanda, iar ultimii doi membri ai grupului de jucători de fotbal aflaţi în subteran de peste două săptămâni urmau să fie salvaţi până marţi seara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un prim copil a fost fost scos din grotă marţi după-amiaza (ora locală), urmat de un al doilea şi o a treia persoană, marţi seara, potrivit mai multor surse din domeniul securităţii contactate de AFP.

Astfel, totalul tinerilor scoşi din grotă de către scafandri străini experimentaţi, flancaţi de comandouri din cadrul Marinei thailandeze, în urma unor operaţiuni meticulos planificate, a ajuns la 11 din 13 - trei marţi, patru luni şi patru duminică.

Potrivit lui Narongsak Osottanakorn, şeful celulei de criză, salvatorii speră să scoată ultimele două persoane din grotă marţi.

Traseul este plin de capcane - grote inundate şi pasaje strâmte.

Cei opt băieţi salvaţi duminică şi luni sunt spitalizaţi şi sunt ”sănătoşi”, a declarat Jesada Chokedamrongsuk, reprezentantul Ministerului Sănătăţii Publice în faţa presei la spitalul din Chiang Rai. ”Toată lumea are o sănătate mentală bună”.

Copiii au fost supuşi unor examene radiologice şi sangvine. Doi copii care prezentau semene de pneumonie au primit antibiotice şi sunt în ”stare normală”, a adăugat el, precizând că vor rămâne cu toţii sub observaţie la spital, timp de o săptămână, într-o primă fază în carantină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.