Preşedintele american Donald Trump a declarat că mai mulţi aliaţi apropiaţi ai Statelor Unite l-au sunat pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la decizia sa de a declasifica o mulţime de documente referitoare la primele zile ale acnehetei poliţiei federale (FBI) cu privire la Rusia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat care este stadiul în acest sens, într-un interviu acordat la Las vegas animatorului de la Fox News Sean Hannity, Trump a răspuns ”ei, bine, avansăm”.

Însă locatarul Casei Albe a adăugat că administraţia sa ”discută de asemenea cu ţări străine care au o problemă” şi a fost sunat joi de doi ”aliaţi foarte buni”.

”Trebuie să le respectăm dorinţele. Dar asta va ieşi”, a spus el.

Trump a dispus luni să fie declasificate o serie de documente, inclusiv mesaje text ale mai multor oficiali din cadrul FBI şi de la Departamentul Justiţiei şi o parte dintr-o cerere a unui mandat de supraveghere secretă.

O examinare în acest sens este în curs în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.