Un incident armat a avut loc, luni, la Centrul pentru vizitatori al Capitoliului din Washington D.C, unde un bărbat a fost împuşcat de un ofiţer al Poliţiei Capitoliului, după ce a încercat să intre în clădire cu o armă, potrivit CNN. Iniţial, presa anunţase că şi un om al legii ar fi fost rănit, însă informaţia a fost infirmată de autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din serviciile de securitate citate de CNN, un bărbat a încercat să intre în clădire cu o armă, însă a declanşat detectoarele de metal, iar în momentul în care a încercat să îl împuşte pe agentul de securitate, a fost împuşcat de un ofiţer al Poliţei Capitoliului.

Agresorul a fost reţinut şi transportat la spital, relatează CNN. De asemenea, o vizitatoare a fost şi ea rănită în timpul incidentului.

Iniţial, presa anunţase că şi un om al legii ar fi fost rănit, însă informaţia a fost infirmată de autorităţi.

Un oficial guvernamamental a declarat pentru Reuters că nu există niciun indiciu că incidentul ar fi fost de natură teroristă.

În minutele de confuzie care au urmat incidentulului de la Capitoliu, televiziunile americane au transmis că şi la Casa Albă ar fi avut loc un incident, însă informaţia s-a dovedit falsă. Serviciile Secrete au precizat, pentru Reuters, că au evacuat preventiv turiştii din zona Casei Albe, dar activitatea a revenit repede la normal.

Incidentul a avut loc în ziua în care ambele obiective, Capitoliul şi Casa Albă, au fost asaltate de vizitatori aflaţi în vacanţa de Paşte.

La Casa Albă, preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle au primit 35.000 de oaspeţi, mulţi dintre ei copii şi tineri, la tradiţionala "vânătoare de ouă" de Paşte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.