Sirene de alertă aeriană au răsunat vineri la Harkov, unde bombardamente s-au soldat joi cu nouă morţi şi 19 răniţi, toţi civili, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bebeluş în vârstă de cinci luni şi tatăl său au fost ucişi, iar mama acestuia a fost grav rănită, a anunţat şeful statului ucranean.

Rachete au atins sectorul rezidenţial în cartierul Pavloe Pole, în partea central-nordică a oraşului, potrivit unui jurnalist AFP aflat a faţa locului.

Jurnalistul AFP a văzut un tânăr ucis şi patru răniţi, transportaţi la spital, inclusiv un bărbat mai în vârstă cu un picior şi un braţ smulse.

Rusia şi-a încetat la jumătatea lui mai ofensiva în Harkov, pentru a-şi trimite trupele către estul şi sudul Ucrainei, iar oraşul începuse, în ultimele zile, să revină la normal, deschizând circulaţia metroului.

Însă forţe ruse deţin în continuare poziţiila est de Harkov.

Ucrainenii au săpat noi tranşee în jurul oraşului şi au instalat blocuri de beton, saci de nisip şi puncte de control rutiere împotriva unui eventual nou asalt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.