Opozantul rus Aleksei Navalnîi a depus plângere în urma otrăvirii a cărei victimă afirmă că a fost în detenţie, a anunţat avocatul său, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opozantul, care ispăşeşte o pedeapsă la 30 de zile de detenţie după ce îndemnat la organizarea unei manifestaţii ilegale, a sesizat Comitetul de anchetă la Moscova, a precizat Vadim Kobzev.

Oaia neagră a Kremlinului, Navalnîi a fost spitalizat de urgenţă duminică, în urma unei ”alergii” violente, potrivit autorităţilor.

Medicul său a anunţat că pacientul prezenta simprome ale unei otrăviri, o acuzaţie respinsă, cu examene medicale ca dovadă, de către conducerea spitalului în care a fost internat opozantul.

Însă medicul său, Anastasia Vasilieva, şi-a menţinut versiunea. Ea a declarat că spitalul respectiv nu dispune de echipamentul necesar în vederea efectuării unor examene toxicologice riguroase.

Navalnîi a fost trimis înapoi în celulă la începutul săptămânii. O cerere de eliberare anticipată, pe motive de sănătate, i-a fost respinsă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.