Guvernatorul uriaşului teritoriu rusesc Krasnoiarsk a demisionat, au anunţat joi autorităţile de la Moscova, la scurt timp după ce fiul său, om de afaceri, a fugit din Italia în Rusia, reuşind să evite extrădarea către SUA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa rusă anunţă că preşedintele Vladimir Putin a semnat decretul de acceptare a demisiei lui Aleksandr Uss, dar nu a oferă detalii despre motivele acesteia. TASS citează o declaraţie a lui Uss potrivit căreia ar fi primit din partea preşedintelui o propunere de a lucra la nivel federal.

Fiul lui Aleksandr Uss, Artiom Uss, urma să fie acuzat în SUA pentru transport de petrol din Venezuela, ceea ce constituie o încălcare a sancţiunilor, şi pentru fraudă bancară. Un tribunal italian i-a permis luna trecută să rămână în arest la domiciliu, dar suspectul, care aştepta verdictul autorităţilor judidicare italiene în vederea unei extrădări în SUA, a dispărut de la domiciliu scoţându-şi brăţara electronică de monitorizare.

CITEȘTE ȘI Artiom Uss, un suspect rus care risca să fie extrădat din Italia în SUA, a fugit din arestul la domiciliu

Ministrul italian al justiţiei a început o acţiune disciplinară împotriva a trei judecători care i-au acordat lui Uss arestul la domiciliu, au declarat miercuri două surse care au informaţii directe despre acest subiect, scrie Reuters.



La începutul acestei luni, Artiom Uss a declarat pentru agenţia de ştiri rusă RIA că acuzaţiile americane împotriva sa au fost motivate politic.

Teritoriul Krasnoiarsk din Siberia se întinde pe o suprafaţă de aproape 2,4 milioane de kilometri pătraţi.

Potrivit TASS, Mihail Kotiukov, fost ministru al ştiinţei şi educaţiei, a fost numit de Putin guvernator interimar al regiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.