Donald Trump a încheiat campania electorală în forţă, transmiţându-le susţinătorilor săi, la un miting electoral din Grand Rapids, Michigan, că “trebuie să câştigăm”, pentru că, în caz contrar, va fi cea mai mare pierdere de timp, energie şi bani din viaţa sa, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul eveniment de campanie al lui Trump, organizat la un centru de convenţii, a fost surprinzător de calm. În timp ce vorbea, zeci de oameni s-au îndreptat încet spre ieşire, prin faţa reporterilor.

Unii au spus că încearcă să ajungă mai aproape de uşă, dar majoritatea au declarat că pleacă pentru că sunt obosiţi, vor să evite să fie blocaţi în trafic sau au auzit suficient.

“Astăzi (marţi – n.r.) este Ziua Independenţei noastre”, a spus Trump în deschiderea ultimului miting din campania sa electorală neconvenţională, cu numai câteva ore înainte de începerea votului. “Astăzi (marţi – n.r.) clasa muncitoare americană va contraataca”, a adăugat el.

Trump a afirmat că acum, că a încheiat campania, “noua aventură” pentru el va fi să facă “America măreaţă din nou”.

El a subliniat că nu are nevoie de superstaturi ca Jay Z, Beyonce sau Lady Gaga pentru a-şi atrage susţinătorii la mitinguri, spre deosebire de Hillary Clinton. “Avem nevoie numai de idei măreţe pentru a face America măreaţa din nou”, a afirmat republicanul.

Iniţial, ultimul miting de campanie al lui Trump urma să fie în New Hampshire – dar echipa sa de campanie i-a adăugat în ultimul moment încă un eveniment.

De altfel, la mitingul din Massachusetts, New Hampshire, republicanul a făcut încă una dintre gafele care i-au caracterizat campania. El a numit-o pe senatoarea de Massachusetts, Elizabeth Warren, “Pocahontas” – o referire la originile acesteia indiene. De asemenea, el a descris-o pe politiciană drept “o persoană îngrozitoare”, “o fiinţă umană îngrozitoare” şi “un senator îngrozitor”, care este urât de colegii săi.

 

El s-a lăudat că are susţinerea a două dintre cele mai mari staruri sportive din New England. Potrivit republicanului, fundaşul echipei New England Patriots, Tom Brady, care i-a spus că l-a votat.

Trump a afirmat şi că a primit “cea mai frumoasă” scrisoare din partea antrenorului echipei New England Patriots, Bill Belichick, care l-a felicitat şi i-a urat noroc marţi.  

Brady a declarat luni pentru un post local de radio că nu a votat încă. Votul anticipat s-a încheiat vineri în Massachusetts.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...