Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump îşi continuă invectivele şi acuzaţiile de ”fraude” în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie postând informaţii false, după ce a fost înfrânt de către democratul Joe Biden, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul Casei Albe a postat miercuri pe Twitter o înregistrare video tulburătoare, în care angajaţi ai oraşului Los Angeles, în California, colectează buletine de vot valide, la 4 noiembrie, la o zi după alegeri.

Donald Trump consideră această secvenţă drept o probă irefutabilă a neregulilor, pe care nu a reuşit să le dovedească, în pofida faptului că a formulat mai multe recursuri în justiţie.

Trump nu este  primul care difuzează această înregistrare video pe reţele de socializare.

Ea a fost partajată masiv de numeroşi susţinători ai săi, scrie Reuters.

Însă, în pofida întrebărilor femeii care filmează, nedumirită de data adunării acestor voturi, înregistrarea video nu constituie o probă a vreunei fraude.

Aceste buletine de vot sunt valide, declară grefierul comitatului Los Angeles, Mike Sanchez.

”Toate urnele de vot prin corespondenţă au fost închise şi încuiate la ora (locală) 20.00 în ziua scrutinului. Buletinele de vot din toate urnele din comitat au fost colectate a doua zi”, declară el pentru Reuters.

Singura problemă este că înregistrarea video apărea pe contul de Twitter al lui Donald Trump şi a fost repostată de 19.000 de ori joi.

Twitter a semnalat respectiva înregistrare video după o oră, printr-un mesaj de avertisment, scrie The Guardian.

”Learn how voting by mail is safe and secure" (”Aflaţi cum este sigur şi securizat votul prin corespindenţă”), se arată în acest avertisment, iar mesajul nu mai poate fi repostat.

Aceasta nu este prima oară, săptămâna aceasta, când Twitter îşi avertizează utilizatorii cu privire la mesaje cu informaţii false postate de către Trump.

Din ziua alegerilor (”Election Day”), platforma a semnalat aproape 40 de mesaje ale locatarului Casei Albe.

În ianuarie, când Trump ar urma să părăsească reşedinţa preşedinţilor americani, el ar urma să-şi piardă statutul privilegiat pe reţeaua de socializare, care i-ar putea şterge atunci mesajele semnalate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.