Actualul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a obţinut 35,23% din voturile exprimate la secţiile de vot din Moldova la alegerile prezidenţiale de duminică, fiind urmat de Maia Sandu, cu 33,04%, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală după centralizarea a peste 96% din procesele verbale de la secţiile de vot din ţară, ceea ce înseamnaă că ei vor inttra în tutulal doilea. În diaspora, după înregistrarea a peste 50 % din procesele verbale, în condiţiile în care votul e în desfăşurare, pe locul întâi se situează Maia Sandu - 64,44%, urmată de Renato Usatîi - 18,48% şi de Igor Dodon - 8,26%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe poziţia a treia, la votul din ţară se situează Renato Usatîi, cu 16,94%.

El este urmat de Violeta Ivanov - 6,97% şi de Andrei Năstase - 3,21%.

Octavian Ţâcu are 2,01%, iar Tudor Deliu - 1,45%.

Pe ultimul loc dintre cei opt aspiranţi la Preşedinţia Republicii Moldova se situează fostul primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă, acesta obţinând 1,15 % din voturi.

Preşedintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor ce au participat la alegeri. Dacă nu este îndeplinită această condiţie, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi clasaţi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.