Principalii favoriţi pentru funcţia de primar al Chişinăului, Lilian Carp şi Ion Ceban, au făcut primele declaraţii duminică, după ce secţiile de votare s-au închis. În mesajele transmise, ambii aspiranţi la Primăria capitalei Republicii Moldova au remarcat că la acest scrutin s-a înregistrat o prezenţă mai mare la vot decât în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul suspendat al capitalei Ion Ceban, care candidează pentru încă un mandat din partea partidului pe care-l conduce – Mişcarea Alternativă Naţională (MAN) – a făcut primele declaraţii de presă după finalizarea alegerilor în cadrul unei conferinţe de presă. Ceban a declarat că va accepta votul locuitorilor Chişinăului oricare ar fi el.

„Vreau în numele întregii echipe Mişcarea Alternativă Naţională – MAN – să vă spun un mare mulţumesc dvs şi, în primul rând, locuitorilor municipiului Chişinău. Muncipiul Chişinău a votat, este o prezenţă destul de semnificativă. Acum pentru noi ca şi cei care am fost votaţi, probabil, cel mai important este să asigurăm securitatea votului fiecărui locuitor. Şi este exact ceea ce vom face în timpul imediat ce urmează. Vreau să vă anunţ că, la această etapă, pe lângă cifrele oficiale pe care le-am văzut în registrul Comisiei Electorale Centrale avem o cifră de aproximativ de 12 mii de voturi exprimate pe listele suplimentare. Iar aici ne face foarte vigilenţi. Vom număra fiecare vot. (…) Aşteptările sunt exact pe potriva votului locuitorilor. Aşa cum au votat, aşa vom primi acest lucru”, a spus Ceban, confoirm NewsMaker.

De cealaltă parte, candidatul partidului de guvernământ Acţiune şi Solidaritate (PAS), Lilian Carp, a făcut primele declaraţii după închiderea secţiilor de vot în cadrul unei emisiuni de la TV8. Carp a remarcat că la acest scrutin s-a înregistrat o prezenţă la vot mai mare decât în cel din 2019, ceea ce, va oferi o „legitimitate mai mare” viitorului primar al Chişinăului.

„Impresiile sunt bune. Este important că am avut o prezenţă mai bună decât în 2019. Acest lucru înseamnă că oamenilor le pasă de Chişinău şi, aşa cum am spus-o în multe întâlniri în această campanie electorală este important ca lumea să iasă la vot să dea o mai mare legitimitate viitorului primar de Chişinău, care va fi. Doar prin prezenţă mare poţi spune acel care va conduce capitala în următorii 4 ani a primit un vot legitim din partea majorităţii populaţiei”, a spus Lilian Carp.

În Republica Moldova auavut  loc duminică alegeri locale, al optulea exerciţiu electoral de acest tip de la proclamarea independenţei Republicii Moldova şi s-au desfăşurat într-o singură zi pe întreg teritoriul ţării, inclusiv în regiunea autonomă Găgăuzia, excepţie făcând doar localităţile aflate sub controlul administraţiei nerecunoscute din Transnistria.

În cadrul acestui scrutin, care vine la doi ani de când la putere se află un guvern proccidental, vor fi aleşi pentru un mandat de patru ani reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv 898 de primari şi 11.058 de consilieri locali (raionali, municipali, orăşeneşti, comunali şi săteşti).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.