În mod probabil alianţa Fidesz-KDNP va câştiga alegerile parlamentare din Ungaria, astfel că partidele de guvernământ vor obţine 121 de mandate potrivit sondajului efectuat de institutul Medián, a declarat Endre Hann, directorul executiv al institutului, după închiderea urnelor, pe canalul de televiziune RTL Klub, notează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Endre Hann a spus că, conform celui mai recent sondaj, 49% din alegătorii hotărâţi au votat pentru Fidesz-KDNP, tabăra premierului Viktor Orban, în timp ce 41% au votat opoziţia.

Potrivit estimărilor Medián, celelalte două partide, Partidul Câinilor cu Două Cozi din Ungaria şi Mişcarea Patria Noastră nu vor intra în parlament.

Fidesz-KDNP va obţine 121 de mandate, un mandat va reveni reprezentantului minorităţii germane.

Coaliţia Democratică (DK) poate conta pe 21 de mandate, Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie Mai Bună) poate avea 16, Mişcarea Momentum 15, Partidul Socialist Ungar 12, iar partidul Dialog pentru Ungaria 8. Partidul Politica Poate Fi Altfel (LMP) obţine 5 locuri în urma unei convenţii încheiate cu DK, prin care aceasta din urmă asigură LMP numărul de deputaţi necesar pentru a forma un grup parlamentar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.