Nancy Pelosi a fost realeasă preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, în prima şedinţă a noii sesiuni a Congresului Statelor Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii au ales-o duminică pe preşedinta în exerciţiu cu 216 voturi la 209.

Democraţii păstrează controlul în Camera Reprezentanţilor, dar cu o majoritate mai mică decât în fosta legislatură, de 222 de mandate din 435. după ce au pierdut 11 mandate în alegerile de la 3 noiembrie.

Senatul rămâne, pentru moment, sub controlul republicanilor. Însă marţi au loc două alegeri parţiale în Georgia, în urma cărora ar putea să piardă majoritatea.

O parte a senatorilor şi reprezentanţilor republicani preconizează să conteste miercuri victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, la ratficiarea votului Colegiului Electoral, de obicei o formalitate.

Această iniţiativă - a senatorului din Texas Ted Cruz - este însă departe de a se bucura de o unanimitate în tabăra republicană.

Alt senator din cadrul "Grand Old Party" (GOP), Lindsay Graham, apreciază că ea ”seamănă mai mult a eschivă politică decât a soluţie eficientă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.