Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a susţinut marţi noapte un scurt discurs din Wilmington (Delaware) în care le-a cerut susţinătorilor lui să aibă răbdare şi s-a arătat optimist privind rezultatul. Conform CNN, în urma votului de marţi, Biden poate conta pe 215 electori, iar contracandidatul său republican Donald Trump pe 171, numărul necesar alegerii fiind de 270. La votul popular, Biden are un uşor avans, cu 49,7% din voturi, Trump având 48,7%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La puţin timp după miezul nopţii, Biden a venit însoţit de soţia lui şi a spus: „Ne simţim bine legat de unde ne aflăm. Cred că suntem pe drumul cel bun în câştigarea acestor alegeri”.

„Ştiam că va dura. Va trebui să fim răbdători până ce vor fi numărate toate voturile”. El a susţinut că a câştigat în statele Arizona, Georgia şi Minnesota, unde şi predicţiile îl dau învingător. A spus că trebuie să câştige în Wisonsin şi Michigan, dar şi în Pennsylvania.

„Rezultatele vor putea veni maine dimineaţă, poate şi mai târziu”, a adăugat candidatul.

El a mulţumit celor implicaţi în întreg procesul de vot şi a încheiat adresându-se celor câteva zeci de oameni adunaţi în faţa reşedinţei: „Păstraţi-vă credinţa, vom câştiga!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.