Fostul medic al Casei Albe Ronny Jackson, care s-a făcut cunoscut după ce a lăudat ”ecelenta sănătate” a lui Donald Trump, al cărui susţinător înfrigurat a devenit, a fost ales marţi în Camera Reprezentanţilor americană, potrivit UNOR proiecţii CNN şi MSNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest medic militar - care are gradul de amiral - a candidat în texas, la mandatul lăsat vacant de un ales republican care s-a retras.

Dr Jackson s-a declarat ”onorat” de faptul că a fost ales şi a scris pe Twitter că ”nu mă voi înclina niciodată în faţa gangurilor progresiste şi voi fi liderul conservator pe care-l meritaţi”.

Amiralul Ronny Jackson era medic la Casa Albă din mandatul lui Barack Obama.

El avea o reputaţie sulfuroasă, alimentată de probleme cu consumul de alcool şi acuzaţii de prescriere excesivă de medicamente în cadrul armatei, dar şi la Casa Albă. De asemenea, i s-a reproşat o rea conduită la muncă.

Supranumit ”Candy Man” (”omul cu bomboane”), din cauza tendinţei sale de a prescrie medicamente, el s-a remarcat prin conferinţe de presă neobişnuit de detaliate despre Donald Trump, în cursul cărora a depăşit cadrul strict medical al misiunii sale.

El a lăudat ”genele incredibile” ale magnatului în domeniul imobiliar şi a apreciat că acesta va rămâne apt să-şi exercite funcţia ”până la sfârşitul mandatului şi chiar până la sfârşitul încă unui mandat, dacă este reales”.

Donald Trump a vrut să-l promoveze pe dr. Jackson la şefia Departamentului Veteranilor, dar acesta a refuzat, până la urmă, din cauza controversei provocate de profilul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.