Congresul Statelor Unite a certificat joi victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ultima etapă înainte de învestirea democratului în funcţia de şef al statului, la 20 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele republican Mike Pence a certificat votul celor 306 mari electori în favoarea democratului şi celor 232 în favoarea lui Donald Trump, în urma unei sesiune a celor două Camere ale Congresului întreruptă de luarea cu asalt a Legislativului de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu, care s-a soldat cu morţi şi haos la Capitoliu.

Congresul a respins anterior o încercare a republicanilor de a răsturna voinţa alegătorilor din statul Pennsylvania - punând astfel capăt unei ultime încercări a insurgenţilor de a transforma înfrângerea lui Donald Trump în victorie.

Camera a respins cu 282 de voturi contestarea, după o dezbatere îndelungată.

O încăierare a fost evitată, după ce reprezentantul democrat din Pennsylvania Conor Lamb a declarat că ”acest atac nu s-a materializat de nicăieri (...). El a fost inspirat de minciuni, aceleaşi minciuni pe care le auziţi în această sală acum, iar membrilor (Congresului) care repetă aceste minciuni ar trebui să le fie ruşine de ei înşişi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.