Comisia electorală centrală (CEC) rusă a anunţat că site-ul său a fost ţinta unei încercări nereuşite de atac informatic în timpul alegerilor prezidenţiale, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Furie în Ucraina, care nu le permite ruşilor să voteze în alegerile prezidenţiale

Preşedinta Comisiei, Ella Pamfilova, a declarat pentru presă că a fost vorba despre o tentativă de atac prin negarea distribuită a serviciului (DDoS) provenind de la computere din 15 ţări, fără să le numească.

Asemenea atacuri sunt frecvente.

Eforturi de perturbare a site-ului au avut loc în timp ce alegători din Extremul Orient votau deja, însă ele au fost respinse de autorităţile ruse, a declarat ea.

În contextul în care autorităţi americane anchetează cu privire la presupuse atacuri informatice ruse şi alte amestecuri în alegerile care l-au adus pe Donald Trump la Casa Albă în 2016, autorităţile ruse au avertizat că puteri străine caută să se amestece în scrutinul de duminică.

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să obţină al patrulea mandat şi speră la o prezenţă la urme importantă, în pofida apatiei alegătorilor.

CITEȘTE ȘI Sub focul criticilor occidentale, Vladimir Putin se pregăteşte să triumfe la urne

Pamfilova a anunţat că, la nivel naţional, prezenţa la vot la ora locală 11.00 (10. ora României) a fost de 16,9%.

În alegerile din 2012, prezenţa la vot la acea oră a fost de 12,1%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.