Numeroşi italieni au aşteptat chiar şi o oră la coadă, duminică, pentru a-şi alege noul Parlament, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza cozilor mari, Giorgia Meloni şi-a amânat votul. Silvio Berlusconi a remarcat că nu a văzut niciodată cozi atât de lungi la alegeri.

Deşi s-au înregistrat cozi foarte mari la secţiile de votare, până la ora locală 19.00 rata de participare la vot era de 51,25 la sută, mai mică decât în 2018, când a fost de 59,25 la sută.

Potrivit presei, procesul de votare durează mult din cauzaa unui sticker conceput pentru a se evita frauda. Stickerul are un cod alfanumeric şi este aplicat pe un colţ al buletinului de vot. Un oficial de la secţia de votare înlătură stickerul înainte ca buletinul de vot să fie inntrodus în urnă.

La doar 45 de ani, Giorgia Meloni, liderul partidului postfascist Fratelli d'Italia, creditat cu aproape un sfert din voturi în ultimele sondaje, este favorita pentru a conduce un guvern de coaliţie în care extrema dreaptă va domina în mare măsură. Ar fi prima femeie care ocupă acaestă funcţie în Italia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.