Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a dus duminică la Hama să asiste la rugăciunea de Aid al-Fitr, care marchează încheierea Ramadanului, o apariţie inedită a şefului statului, ale căui deplasări în afara capitalei sunt rare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinţia a publicat imagini în care acesta se roagă în zori, la Moscheea al-Nuri de la Hama (centru), după care îi felicită pe credincioşi în exteriorul clădirii.

Al-Assad apare alături de ministrul bunurilor religioase (Waqf) Mohammad Abdel-Sattar Sayyed şi a muftiului Siriei Ahmad Badredine Hassoun.

Aid al-Fitr marchează încheierea lunii sfinte a Ramadanului, în care musulmanii se abţin să mănânce şi să bea de la răsăritul şi până la apusul soarelui şi se concentrează asupra valorilor spirituale.

Guvernul sirian a eliberat cu câteva ore mai înainte peste 670 de deţinuţi - inclusiv copii - din închisori situate în regiunea Damascului.

De la izbucnirea războiului, în 2011, al-Assad părăseşte foarte rar Damascul, iar ieşirile sale în public sunt destul de rare.

Ultima sa apariţie în public, în afara capitalei, a avut loc în iulie 2016, cu ocazia Aid el-Fitr, pe care l-a sărbătorit la Homs, al treilea cel mai important oraş al ţării.

Revolta din Siria faţă de regimul al-Assad s-a transformat într-un război devastator, în care sunt implicaţi multipli actori locali, regionali şi internaţionali. Peste 320.000 de oameni au fost ucişi în cei şase ani de conflict, iar milioane au fost strămutaţi.

Oraşul Hama este capitala provinciei cu acelaşi nume, în care trupele regimului şi aliaţilor săi luptă împotriva unor jihadişti şi rebeli aliaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.