Egiptul a declarat luni că Israelul nu cooperează în ceea ce priveşte livrarea de ajutoare în Gaza şi evacuarea deţinătorilor de paşapoarte străine prin singura intrare pe care nu o controlează în totalitate, lăsând sute de tone de provizii blocate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cairo a declarat că punctul de trecere Rafah, o deschidere potenţial vitală pentru aprovizionarea cu provizii extrem de necesare în enclava palestiniană asediată de Israel, nu este oficial închisă, dar a devenit nefuncţională din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra părţii din Gaza.

Egiptul a declarat luni că Israelul nu cooperează cu livrarea de ajutoare în Gaza şi cu evacuarea deţinătorilor de paşapoarte străine prin singura intrare pe care nu o controlează în totalitate, lăsând sute de tone de provizii blocate.

Cairo a declarat că punctul de trecere Rafah, o deschidere potenţial vitală pentru aprovizionarea cu provizii extrem de necesare în enclava palestiniană asediată de Israel, nu este închisă oficial, dar a devenit nefuncţională din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra părţii din Gaza.

"Până în prezent, guvernul israelian nu a luat o poziţie cu privire la deschiderea punctului de trecere Rafah din partea Gaza pentru a permite intrarea asistenţei şi ieşirea cetăţenilor din ţări terţe."

Oficialii americani sperau ca Rafah să funcţioneze pentru câteva ore luni târziu, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, adăugând că speranţele anterioare de deschidere a punctului de trecere au fost spulberate. Războiul în curs de desfăşurare a făcut ca livrarea de ajutoare prin Rafah să fie "foarte dificilă", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.