Sute de agricultori au manifestat în Olanda, blocând autostrăzi şi aprinzând focuri, potrivit poliţiei şi presei olandeze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Focuri au fost aprinse. s-au tras focuri de artificii, iar vehicule agricole circulă pe autostradă” luni seara, descrie pe X poliţia din regiunea Gelderland (centru), care anunţă că ”s-au luat măsuri”.

Forţele de ordine nu anunţă însă dacă au făcut arestări.

Agricultori din Belgia şi Olanda s-au alăturat joi unui val de manifestaţii lansate de către agricultori din Franţa în ianuarie, care s-au extins apoi în Germania, Polonia, România, Grecia şi Italia.

Revendicările agricultorilor sunt aproape identice în toate aceste ţări - o politică europeană prea complexă, venituri prea mici, inflaţie, concurenţă străină, o acumulare de norme, o ”explozie” a preţurilor carburanţilor.

Comisia Euroepană (CE) a promis joi seara, într-o încercare de a stinge furia, măsuri prin care să apere ”interesele legitime” ale agricultorilor din Uniunea Europeană (UE) - şi anume printr-o reducere a ”poverii administrative” a Politicii Agricole Comune (PAC) vizate de manifestanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.