Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a declarat că nu a fost stabilită o legătură de cauzalitate între formarea de cheaguri de sânge şi injecţia cu vaccinul contra Covid-19 de la Johnson & Johnson, precizând că analizează cazuri în SUA, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre evenimentele trombo-embolice grave, adesea asociate cu trombocitopenie (nivel scăzut de trombocite în sânge), care s-au produs la câteva persoane după ce au primit vaccinul contra Covid-19 de la Janssen", a declarat reglementatorul american în comunicatul către AFP, citând numele filialei europene a Johnson & Johnson.

"Pentru moment, nu am găsit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea şi continuăm ancheta noastră şi evaluarea acestor cazuri", a adăugat Agenţia. "Vom informa publicul pe măsură ce vom afla mai multe", a asigurat aceasta.                

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a indicat vineri că analizează legături între vaccinul de la "J&J" şi cazurile de tromboze. 

"Un caz a apărat în timpul unui studiu clinic şi trei în cadrul vaccinării în Statele Unite. Unul dintre ele a fost mortal", a adăugat EMA.

FDA a declarat că este "la curent cu informaţiile EMA", care se "bazează" pe informaţii pe care agenţia amerciană le-a furnizat, "primite în timpul folosirii după autorizarea vaccinului contra Covid-19 de la Janssen" în Statele Unite.                

Vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite la sfârşitul lui februarie, după cele cu două doze de la Pfizer/ BioNTech şi Moderna.

Totodată, autoritatea de reglementare europeană a aprobat vaccinul de la Johnson & Johnson şi folosirea lui trebuie să înceapă în ţările din Uniunea Europeană în aprilie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.