Noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcante - AFP prezintă ultimele evoluţii cu privire la pandemia covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

APROAPE UN MILIARD DE PERSOANE IZOLATE

Peste 900 de milioane de persoane din 35 de ţări din lume sunt îndemnate să rămână acasă de către autorităţi, potrivit unei baze de date AFP.

Majoritatea sunt izolate obligatoriu - ca în Franţa şi în Italia. Celelalte sunt vizate de interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, carantine sau apeluri fără caracter obligatoriu de a nu ieşi din casă.

În Statele Unite, 30% din populaţie este plasată, în diverse grade, în izolare, la New York, Los Angeles şi Chicago.

În America Latină, Columbia urmează să treacă la izolarea obligatorie marţi seara, iar în Bolivia - unde alegerile prezidenţiale prevăzute la 3 mai au fost amânate - Guvernul a plasat ţara în carantină începând de duminică. În Brazilia, statul Sao Paulo intră în carantină pe o perioadă de 15 zile începând de marţi.

În Africa, izolarea urmează să fie generalizată în Tunisia, duminică, dar şi în Rwanda.

PESTE 12.000 DE MORŢI ÎN LUME

Peste 291.420 de cazuri de infectare au fost detectate în 165 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, care s-a soldat cu cel puţin 12.725 de morţi, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP sâmbătă la ora 19.00 GMT (21.00, ora României).

Italia înregistrează 4.825 de morţi la 53.578 de cazuri confirmate - între care peste 6.000 de vindecări.

China înregistrează 81.008 de cazuri, inclusiv 3.255 şi 71.740 de vindecări.

Ţările în care au murit cele mai multe persoane, după Italia şi China, sunt Iranul - cu 1.556 de morţi la 20.610 de cazuri, Spania - cu 1.326 la 24.926 de cazuri, Franţa - cu 562 de morţi la 14.459 de cazuri şi Statele Unite cu 278 de morţi la 22.177 de cazuri.

REGLEMENTĂRI ÎNĂSPRITE

Italia îşi opreşte toate activităţile de producţie neindispendabile - pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale - şi îşi înăspreşte reglementările privind izolarea, prin închiderea tuturor spaţiilor verzi.

În Franţa sunt introduse restricţii suplimentare de circulaţie şi interdicţia de a circula pe timpul nopţii în mai multe oraşe din sud.

Elveţia interzice orice adunare de peste cinci persoane.

Georgia şi Kîrgîzstanul au decretat sâmbătă starea deurgenţă.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost introdusă în Haiti, Republica Dominicană vecină, în Iordania, în România şi în Burkina Faso.

ÎNCHIDERI DE FRONTIERE

Cuba începe să respingă de marţi turiştii, renunţând la o sursă crucială de valută.

Coasta de Fildeş şi Burkina Faso îşi închid frontierele din acest weekend, la fel ca Rwanda.

Brazilia îşi închide frontierele începând de luni cetăţenilor provenind din Europa, Australia şi din mai multe ţări asiatice.

Pakistanul îşi suspendă toate zborurile internaţionale.

România interzice accesul pe teritoriul român a majorităţii străinilor.

ÎNTREPRINDERI AFECTATE

Constructorul de avioane Boeing, care a cerut Guvernului federal american să-i vină în ajutor, îşi oprşte provizoriu plăţile de dividende. CEO-ul grupului renunţă la remuneraţie.

CEO ai marilor companii aeriene americane cer Congresului un ajutor financiar imediat.

ÎNDEMNURI LA AMÂNAREA JO

Îndemnuri la amânarea Jocurilor Olimpice (JO) prevăzute să se desfăşoare de la 24 iulie la 9 august la Tokyo se multiplică.

Federaţiile americană şi spaniolă de Atletism se alăturî federaţiilor americană şi franceză de Înot şi Comitetului Olimpic Novergian şi cer CIO o amânare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.