Ambasada Afganistanului la New Delhi anunţă duminică, într-un comunicat, că pune capăt activităţii sale în India, la peste doi ani de la revenirea la putere a talibanilor, în contextul în care India nu recunoaşte Guvernul taliban, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

India a autorizat ambasada afgană să-şi continue activitatea sub egida ambasadorului şi echipei numite de către fostul preşedinte afgan Ashraf Ghani, care a fugit din ţară în timp ce trupele americane se retrăgeau din Afganistan în august 2021.

Ambasada scrie în comunicat că a devenit ”tot mai dificil” să opereze, din cauza reducerii personalului şi resurselor, a ”lipsei de susţinere suficiente şi la timp a reînnoirii vizelor diplomaţilor”.diplomaţi de rang înalt au părăsit 

Acest anunţ intervine în urma declaraţii potrivit cărora amabsadorul şi alţi diplomaţi de rang înalt au părăsit India în ultimele luni, pe fondul unul conflict cu cei rămaşi la New Delhi.

Ambasada respinge în acest comunicat ”în mod categoric orice afirmaţie nefondată cu privire la o ceartă internă”.

Ea dezminte faptul că diplomaţi s-au servit de această criză pentru a ”cere azil într-o ţară terţă”.

India va moşteni sedil ambasadei, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.