Afganistanul cere încetarea temporară a ostilităţilor cu talibanii la sfârşitul Ramadanului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Ashraf  Ghani a declarat că oprirea temporară va avea loc în ultima săptămână a Ramadanului.

Talibanii nu au răspuns la propunerea guvernului afgan. Săptămâna trecută ei au negat că ar participa la discuţii secrete cu oficialii afgani.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Zeci de mii de afgani au fost ucişi de când trupele americane au înlăturat talibanii de la putere în 2001.

Încetarea focului va intra în vigoare săptămâna viitoare.

Preşedintele afgan a precizat că forţele de securitate „vor opri operaţiunile împotriva talibanilor şi vor continua să atace ISIS şi alte organizaţii teroriste şi aliaţii lor”.

„Încetarea focului este o oportunitate pentru talibani să îşi dea seama că această campanie violentă nu va câştiga inimi sau minţi ci doar va îndepărta cetăţenii afgani de cauza lor”, a declarat Ghani.

În februarie, Ghani a propus convorbiri de pace „fără precondiţii” şi recunoaşterea talibanilor ca un grup politic legitim dacă vor respecta statul de drept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.