Mai multe proteste au loc în câteva oraşe afgane, joi, când este marcată împlinirea a 102 ani de independenţă a Afganistanului. Oamenii au venit cu steagurile naţionale, sfidând talibanii, iar în oraşul estic Asadabad au fost raportate câteva decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare, scrie BBC, mai mulţi oameni adunaţi în Kabul scandează „steagul nostru, identitatea noastră”, referindu-se la drapelul naţional negru, roşu şi verde.

Câţiva oameni au fost ucişi într-un protest similar din Asadabad, a scris agenţia de presă Reuters, citând martori, fie din cauza focurilor de armă trase, fie în busculadele produse de deschiderea focului.

În urmă cu o zi, mai multe decese au fost raportate în demonstraţii din oraşul estic Jalalabad. Clipurile de pe reţelele de socializare prezentau mai mulţi oameni care înlocuiau steagul taliban cu cel afgan.

Duminică, talibanii au declarat victorie în faţa armatei afgane care a fost în ultimii 20 de ani sprijinită şi instruită de forţele NATO. După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni, gruparea islamistă a recucerit întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.