Zeci de femei şiite au manifestat duminică în provincia Herat, în vestul Afganistanului, împotriva lipsei de securitate la funeraliile unor membri ai acestei minorităţi musulmane care au fost ucişi vineri, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hussain Azimi, membru al Consiliului Jibril Ulema, a declarat pentru AFP că femeile, care au asistat la funeralii, au scandat sloganuri prin care cereau mai multă securitate, cum ar fi "Moarte criminalilor'" şi "Avem nevoie de securitate".

Femeile au protestat în oraşul Jibril, unde, în prezenţa a câteva sute de persoane, au fost înmormântate şase dintre cele şapte victime ale atacului comis vineri la Herat de bărbaţi neidentificaţi.

Împuşcăturile au ucis doi clerici şiiţi care se întorceau acasă cu o tricicletă. Potrivit locuitorilor din zonă, printre morţi se numără şi patru femei.

În timp ce violenţele au scăzut semnificativ de când talibanii au recâştigat puterea în august 2021 în Afganistan, hazarii, o minoritate şiită, sunt în mod regulat ţinta unor atacuri mortale ale jihadiştilor din Statul Islamic (SI).

Atacurile SI împotriva acestei minorităţi musulmane, pe care gruparea o consideră eretică, au loc în diferite provincii ale ţării, inclusiv la Kabul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.