Televiziunea de stat siriană a anunţat că Israelul a lansat joi atacuri asupra principalelor aeroporturi, din capitala Damasc şi din oraşul Alep, în nordul ţării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Canalul media local Sham FM a declarat că apărarea aeriană siriană a răspuns la ambele atacuri. Potrivit sursei, au fost înregistrate pagube, dar nu şi victime pe aeroportul din Alep. Sham FM nu a spus însă nimic despre impactul atacului asupra aeroportului din Damasc.

Echipe tehnice au fost trimise să determine amploarea pagubelor la ambele situri, a declarat Ministerul sirian al Transporturilor.

Surse militare au declarat pentru presă că ambele aeroporturi au fost scoase din uz.

Atacurile au avut loc cu o zi înainte ca ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, să vină în Siria.

CITEȘTE ȘI Iranul începe de urgenţă propriile demersuri diplomatice pentru a obţine sprijin pentru palestinieni

Israelul efectuează de ani de zile lovituri împotriva a ceea ce a descris ca fiind ţinte legate de Iran în Siria, inclusiv împotriva aeroporturilor din Alep şi Damasc.

Surse au declarat că loviturile asupra aeroporturilor au ca scop întreruperea liniilor de aprovizionare iraniene în Siria, unde influenţa Teheranului a crescut de când a început să-l susţină pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Armata israeliană nu comentează de obicei astfel de incidente, iar joi nu a existat nicio declaraţie imediată din partea acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.