Aeroportul Orly-Sud (Val-de-Marne) a fost în întregime evacuat, au declarat martori contactaţi de AFP, după ce un un bărbat a fost împuşcat sâmbătă dimineaţa de forţele de securitate de pe aeroport, după ce l-a dezarmat pe un militar din cadrul operaţiunii Sentinelle, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne pentru agenţia franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Către ora locală 8.30 (9.30, ora României), în sala 1 a Aeroportului Orly-Sud, "un bărbat i-a luat arma unui militar din cadrul (Operaţiunii) Sentinelle, iar apoi a fugit într-un magazin de pe aeroport din apropiere, după care a fost împuşcat de forţele de securitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Alte persoane nu au fost rănite, a precizat aceeaşi sursă.

Ministrul de Interne Bruno Le Roux era aşteptat la faţa locului.

O operaţiune de deminare era în curs, pentru a stabili dacă bărbatul avea sau nu asupra sa explozivi, a declarat Brandet.

Un perimetru de securitate a fost instituit, iar importante mijloace de poliţie au fost angajate, a precizat el.

”Stăteam la coadă să ne înregistrăm pe un zbor către Tel Aviv, când am auzit trei sau patru focuri de armă în apropiere. Întregul aeroport a fost evacuat”, a declarat pentru AFP Franck Lecam, în vârstă de 54 de ani, care se afla sâmbătă dimineaţa pe Orly-Sud.

”Suntem toţi în faţa aeroportului, la aproximativ 200 de metri. Sunt poliţişti, salvatori, militari peste tot, care fug în toate direcţiile. Un bărbat din cadrul securităţii ne-a spus că (incidentul) s-a petrecut la Poarta 37-38, la zborurile Turkish Airlines", a adăugat Franck Lecam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.